Suvikõrvitsamoos sidruniga/ sidruni ja mündiga

Moosis suvikõrvitsa maitset ei ole tunda, see annab vaid massi.

Siit sai 18 väikest purki moosi (ca 5 l).

3,6 kg suvikõrvitsatükke (seemned ja paksud koored ära)
1,5 kg moosisuhkrut
12 keskmist sidrunit (v 9 suurt)
250 ml vett
(soovi korral keskmine kausitäis mündilehti)

Pane suvikõrvitsatükid veega keema ja keeda tasasel tulel 1 tund. Sega iga natukese aja tagant.

Keetmise ajal riivi sidrunid ja pressi välja mahl. Kui on huvi lisada ka münti, siis puhasta mündid (varred ära) ja pane need juba kannmikserisse valmis.

Kui tund aega keedetud, mikserda saumikseriga korralikult läbi. Lisa sidrun ja suhkur, aja veel korra ca 10 minutiks keema. Pane steriliseeritud purkidesse.

Ise lisasin poolele kogusele münti: panin poole kogusest purkidesse ära, siis mikserdasin mündi kannmikserid (pane juurde kõrvitsaplöga, nii ei jää lehed terade vahele kinni), lisasin selle moosile, ajasin veel korraks keema ja siis purkidesse. Münti saa panna tunde järgi - mida rohkem, seda mündisem.

Retsept mari-Liis Iloveri raamatust "Maitsev", ise lisasin mündi.

Kommentaarid

Populaarsed postitused