Kõrvitsaküpsised
2 suurt plaaditäit. Ahi 200 peale.
200 g võid (võib väike osa kookosrasva)
400 g kõrvitsapüreed
2 dl suhkrut (nt fariin)
4 dl nisujahu
3 dl täisteranisujahu (v kaerajahu)
2 dl rosinaid
1 dl seemneid (päevalille, kanepi vms)
3 tl küpsetuspulbrit
2 tl kaneeli v kardemoni (mitte korraga)
2 tl vanillisuhkrut
(paar peotäit pohli)
Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa kõrvitsapüree.
Sega kuivained eraldi kausis.
Vormi suure kastanimuna suuruseks. Ahjus 15-20 min (kuni ääred kergelt pruunid). Jahuta restil, pärast viska rätik ülem muidu kuivavad.
Inspiratsiooni sain Hele-Mai Alamaa raamatust "Toidud, mida lapsed tõesti arvastavad" vol 2.
200 g võid (võib väike osa kookosrasva)
400 g kõrvitsapüreed
2 dl suhkrut (nt fariin)
4 dl nisujahu
3 dl täisteranisujahu (v kaerajahu)
2 dl rosinaid
1 dl seemneid (päevalille, kanepi vms)
3 tl küpsetuspulbrit
2 tl kaneeli v kardemoni (mitte korraga)
2 tl vanillisuhkrut
(paar peotäit pohli)
Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa kõrvitsapüree.
Sega kuivained eraldi kausis.
Vormi suure kastanimuna suuruseks. Ahjus 15-20 min (kuni ääred kergelt pruunid). Jahuta restil, pärast viska rätik ülem muidu kuivavad.
Inspiratsiooni sain Hele-Mai Alamaa raamatust "Toidud, mida lapsed tõesti arvastavad" vol 2.
Kommentaarid
Postita kommentaar