Suvikõrvitsa-parmesani pirukas kohupiimapõhjal

Üks lemmikutest :)

26 cm vorm (saab ka 28 cm vormiga)

180 g vid
200 g kohupiima
4 dl jahu (osa kaera v täistera)
50 g kliisid
0,5 tl soola

Näpi või jahuga, lisa sool ja kohupiim, 30 min külmkappi.
Samal ajal hakka juba täidist tegema.
Ahi 200 peale.


Täidis:
400 g suvikõrvitsaviile (ca 0,5 cm)
poole sidruni mahl
2 küüslauguküünt
4 muna
3 dl vahukoort (v kooresegu)
100 g riivitud parmesani
3 palli spinatit
hakitud basiilikut
1 tl soola
musta pipart

Prae suvikõrvitsaviile mõlemalt poolelt ca 3 min (panin kuumus 7). Tuleb ca 3 pannitäit. Siis pigista peale sidrun ka purustatud küüslauk ja lase veel madalal kuumusel veidi haududa.

Pane tainas vormi ja kata küpsetuspaberiga. Küpseta 20 min ja veel 5 min ilma küpsetuspaberita. Siis alanda ahju kuumust 180 peale ja võta põhi välja. Lao suvikõrvitsaviilud peale ja vaja täidisega üle. Küpseta veel 25 min.

Kõige parem on pirukas 15 min peale ahjust välja võtmist.





Kommentaarid

Populaarsed postitused