Suvikõrvitsa-sidruni keeks


Kogus 2 piklikule vormile.

Ahi 180 kraadile.

400 g suvikõrvitsat (riivitult 5 dl)
1 sidruni koor ja poole sidruni mahl
5 dl nisujahu
1 dl kliisid
1,5 dl maisijahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 kerge kuhjaga sl vanillisuhkrut
0,5 t soola
200 g suhkrut
4 muna
3 dl õli (mahedamaitselist)
1 dl seemneid (nt päevalille)

Riivi suvikõrvits jämeda riiviga ja sidrunikoor peene riiviga. Pigista poole sidruni mahl suvikõrvitsa hulka ja sega sinna ka seemned. Mahl las jääda ka.
Vahusta munad suhkruga. Sega õrnalt juurde õli.
Sega kuivained.
Lisa kuivainesegu õrnalt ja osade kaupa munavahule, lõpuosas vaheldumisi kõrvitsaga.
Soovi korral võid lisada mõned vaarikad.
Jaga kahte vormi ja kõpseta 180 kraadi juures 45 min, järgi, et pealt ära ei kõrbeks.

Tuleb mahlane, kuid tänu maisijahule ka mõnusalt mure.

Nami-nami retseptikogust oma mugandustega

Kommentaarid

Populaarsed postitused