Kaerahelbe-mandlikattega õunakook

See on nagu kodumaise puudutusega toscakook.

Taigen tuleb enne 30 min külmas hoida. 28 cm vorm.

180 g võid
3 dl nisujahu
1 dl täisterajahu (nt speltat)
2 sl suhkrut
1 muna
näpuotsatäis soola

Muretaignaks, kilesse ja 30 min külmkappi.

Ahi 200 kraadile.

Täidis:
1 dl õunamoosi/v 1 viilutatud banaan + pohlasid-jõhvikaid (v virsikuviilud: igal juhul midagi mahlast)
5-6 õuna õhukesteks viiludeks
1 tl kaneeli

Vajuta taigen koogivormi ja pane põhjale kas moos või banaan/pohlad ja sellele õunaviilud, mille vahele kaneeli.

Küpseta kooli 200 juures 20 min.

Mandlikate:
2 dl mandlilaaste
2 dl kiirkaerahelbeid
100 g võid (sula)
1 kuhjaga sl nisujahu
1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit
1,5 dl suhkrut
2 suurt v 3 väikest muna

Või sulatada. Muud asjad segada. Veidi jahtunud või hulka.

Laota kate ühtlaselt koogile ja küpseta veel 30 min kuni on kuldpruun.

100 rooga sarjast "Õunakoogid", oma mugandustega.

Kommentaarid

Populaarsed postitused