Aroonia-kirsimahl

See on juba aastakümneid tagasi kasutatud nostalgiamahl, kus kirsimaitse annavad hoopis kirsilehed (kuna aroonia ja kirss ei valmis ju samaaegselt).

Vaja läheb:
arooniamarju
5 sidrunit või pakk sidrunihapet
1,5 kg suhkrut
kirsilehti

Mina kasutasin 12-liitrist potti, nii et kogus on selle järgi.

Aja eraldi potis keema vähemalt 5 liitrit vett.

Arooniamarjad võivad olla kobarates, kuid peaks vaatama, et ei ole hallitanud või mädaseid marju vahel.


Suhkru kogus on tunde järgi, kuid magusam mahl toob kirsimaitse rohkem välja. Soovitan 12 liitrisele potile 1,2-1,5 liitrit suhkrut. Moosisuhkur ei oleks siin hea, kuna see teeb mahla tarretiselaadseks.

Kirsilehti peaks olema suur kausitäis - mida rohkem, seda kirsisem tuleb. Lehed peaksid olema rohelised ja värsked. Sidrun võtab parkumist vähemaks.

Pane potti kihiti arooniamarjad, suhkur, kirsilehed ja sidruniviilud/sidrunihape.

Vaja keeva veega üle ja jäta vähemalt 12 tunniks seisma.

Siis kurna läbi marliriide vm sitsiriide eraldi kaussi. Aja keema ja vaja steriliseeritud pudelitesse või purkidesse.

Kommentaarid

Populaarsed postitused