Värsked soolakurgid


Vaja läheb 5-liitrist suure suuga purki

Sinna mahub 2,2-2,5 kilo avamaakurke

Kõigepealt keeda vedelik:
3 l vett
5 sl (triiki) jämedat soola
4 tl (triiki) suhkrut

Lase vesi keema, sega läbi ja siis jahuta toatemperatuurini.

Maitseks:
mustsõstralehti
mädarõigast (juppideks) või mädarõikalehti 2 väiekst v 1 suur
küüslauku (ca 1 küüslauk) - küüned viiludeks
tilli koos varre ja seemnetega

Lao kurgid purki pikali kihiti maisteainetega ja litsu kokku, vala vesi peale.
Vesi kerkib hapnedes veidi. Pane purgi suule midagi vajutuseks (nt klaaspurk veega). Purk on soovitav panna kaussi v taldrikule, kuna võib hakata natuke üle ääre ajama.

Kurke saab süüa juba järgmisel hommikul, kõige paremad on nad 1-2 ööpäeva pärast. 4 päeva pärast on juba pisit isegi liiga hapud. Kiirelt söömsise kurgid, aga väga head :)


Kommentaarid

Populaarsed postitused