Sõstrakeeks



Mahlane ja hapukas.
Kookost lisades saab huvitava maitsenüansi.

Parim järgmisel päeval, säilib kiletatuna kapis mitu päeva.

Hea on teha 2 keeksi korraga kõrvuti ahjus.

Retsept raamatust "Sõstraraamat"

200 g toasooja võid (osa võid asendada kookosrasvaga)
2,5 dl suhkrut
3 muna
3 dl nisujahu (1 dl võid asendada kookosjahuga - sel juhul 0,5 tl juurde küpsetuspulbrit)
1 tl küpsetuspulbrit.
1 tl vanillisuhkrut
1 dl hapukoort
1 sidruni riivitud koor ja mahl
2 sl kookoshelbeid
250 g sõstraid (ilus on mõlemaid)

Vahusta rasvaine suhkruga vahuks. Samal ajal riivi sidrun ja pigista mahl.
Lisa ükshaaval vahustades munad.
Sega kuivained ja lisa segamist jätkates vahu hulka.
Lõpuks lisa hapkoor, sidrunikoor ja mahl.

Puista silikoonist keeksivormi kookoshelbeid ja vaja sisse pool taignast, siis vahele pooled marjad, peale teine pool taignast ja peale ülejäänud marjad, vajuta neid veidi sissepoole.

175-kraadises ahjus 50-60 min, lase osaliselt altkuumusel.

Jahtub enne 15 min vormis, enne kui välja kummutad.

Kommentaarid

Populaarsed postitused