Sõstra-küpsisekook


Kogus kaheksale

3 pakki küpsiseid (a 180 g - Eesti või Läti omi) - sobib nt iirise- või kondenspiimamaitseline
100 g halvaad
200 g sulavõid
1 dl fariinsuhkrut
250 g kohupiimapastat (nt Otto oma ongi nii suur)
4 dl sõstraid (parim oleks mõlemaid läbisegi - jääb ilusam ja kirjum)
Hea oleks 1-2 dl värskeid sõstraid ka kaunistuseks

Parim on seda kooki teha värskete sõstardega, sulanud sõstrad lähevad katki.
Kook tuleks teha valmis eelmisel õhtul, see seisab külmkapis hea ka mitu päeva.

Pudista küpsised kaussi (saumikseriga mitte, kuna siis lähevad liiga peeneks). Riivi sinna ka halvaa (ka seda ei saa saumikseriga - läheb pastaks).
Sulata või ja seda see eraldi kausis kohupiimapasta ja suhkruga.
Kalla segu küpsistele ja sega läbi.
Lisa sõstrad ja sega õrnalt läbi.
Vala mass kas küpsetuspaberile ja tee tohkeks vorstiks või vala silikoonist keeksivormi.
Külmikus peab olema vähemalt 5 tundi.
Pärast lõika 3 cm viilud ja kaunista marjadega.
Eriti hea on kohvi kõrvale.






Kommentaarid

Populaarsed postitused