Šokolaadiga mustikakook (speltajahuga)















28 cm vorm, ahi 180 peale.

200 g võid
100 g valget šokolaadi
4 suurt muna
125 g suhkrut
190 g speltajahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
50 g pruuni šokolaadi
peotäis hakitud münti
300 g mustikaid (jäta ilusamaid kaunistamiseks).

Või ja valge šokolaad tükkideks ja sulatada vesivannil. Samal ajal hakkida tume šokolaad ja münt väikesteks tükkideks nign sega kuviained (v.a. suhkur).
Siis lasta sulašokolaadil paar minutit taheneda ja lisada munad ning suhkut ja vahustada kergelt läbi. Siis segada spaatliga kuivained õrnalt hulka. Kõige lõpuks münt ja tume šokolaad.  Võid veidi mustikaid taignale hulka segada, kuid enamus tuleks panna taigna peale, kuna kui segad küik hulka, siis vajuvad nad paksu kihina põhja (nagu pildilt ka näha).

Serveerimisel riputa peale  tuhksuhkrut ja mustikaid.

Sama koogi saab teha ka sõstarde või jõhvikatega.

Retsept on SIlja Luide raamatust !10 jahu", kuid olen seda veidi mugandanud.

Soovitan kindlasti teha kook valmis eelmisel päeval, kuna samal päeval süües ei ole veel õiget maitset juures.

Kommentaarid

Populaarsed postitused