Küpsetatud juustukook valge šokolaadi ja marjakattega















See on tehtud 28 cm vormi, ilmselt mahub ka 24 cm vormi.
Ahi 160 kraadi peale.

Põhi:
50 g võid
50 g tumedat šokolaadi
200 g kaeraküpsiseid
  28 cm põhjale võiks koguseid veidi suurendada

Või ja šokolaad sulatada koos  Küpsised purusta. Sega kõi ksegamini ja pane paberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi. Pane külmkappi ootama.

Täidis:
400 g toasooja toorjuustu
300 g valget šokolaadi
2 muna
2 dl hapukoort
1 tl vanillisuhkrut
Peale ca 300 g marju, võiks olla hapud, nt jõhvikad või mustikad sobivad hästi, Võivad olla külmutatud ja saabki niimoodi otse peale panna.

Valge šokolaad sulata veevannil.
Vispelda kokku toorjuust, munad, hapukoor ja vanillsuhkur. Siis lisa sulanud šokolaad ja sega hästi läbi.
Vala põhjale ja vaja peale marjad. Soovi korral võib osad marjad panna poole küpsemise peale, siis nad ei vaju sisse.

160 kraadises ahjus küpseb 28 cm vorm 1 tund ja 24 cm vorm 70 min.
Lase järelsoojusega veel ahjus olla ja ära jahuta ruttu maha, muidu võivad praod sisse tulla.

Retsept on Hele-Mai Alamaa raamatust "Armastan süüa, teiega koos"

Kommentaarid

Populaarsed postitused