Kana-köögiviljapirukas
Suurele ahjuplaadile, jätkub ca 10 inimesele.
Põhi: 750 g (1,5 pakki) lehttaigent
Sulab 2 tundi, kuid täidist võiks hakata tegema juba siis, kui on 1,5 tundi sulanud.
Täidis: ca 500 g kana (võib ka suitsu- või grillkana)
1 suvikõrvits
1 paprika
pool brokolit
2 virsik või 3 aprikoosi
Saab ka siit 4-st köögiviljast nt 2 koostisosaga
4 muna
0,5 kg hapukoort või kreeka jogurtit
300-400 g riivjuustu
soola, pipart, karrit, grillkana maiseainet
värskeid ürte: nt peterselli, murulauku, basiilikut, münti.
Tainas rulli ahjuplaadile, natuke äärtele ka, torgi kahvliga läbi (muidu tekib põhja alla küpsedes suur mull).
Täidises peavad olema väikesed tükid, nii on mugavam süüa.
Toores kanaliha tükelda ja prae, lisa maitseaineid, Peale praadimist tee tükid veel väiksemaks.
Brokolit on vaja ca 5 min aurutada.
Suvikõrvitsat ja paprikat kuumuta õlis väiksel kuumusel 5 min.
Virsik/aprikoos tükelda niisama.
Ürdid haki peeneks.
Kata tainas täidisega.
Klopi munad koorega/jogurtiga segamini ja vala peale.
Kõige peale riivjuust.
Küpseta 200 kraadises ahjus 30-35 min ja söö sööjana-
Juurde sobib värske salat.
Kommentaarid
Postita kommentaar