Läätsesupp kookospiimaga















250 g läätsi
1 suur sibul
2 küüslauguküünt
2 cm ingverit
2 sl õli v kookosrasva
400 g purustatud tomateid
1 l puljongit
1 tl tšilli või 0,5 tl Cayenne'i pipart
1 tl paprikapulbrit
2 tl kuivatatud koriandrit (või peotäis värsket koriandrit keemise lõppfaasis)
peotäis hakitud peterselli  - päris keemise lõpus või peale puistamiseks
ühe laimi koor ja poole laimi mahl
1 purk (400 g) kookospiima (võib olla lahjem)
soola

Punased läätsed keevad 15 min, rohelised 45 min. Mina panen rohelised läätsed neist 3 x suurema veekogusega ööseks likku, siis keevad nad järgmisel päeval ka 15 minutiga pehmeks.
Sibul, küüslauk ja ingver hakkida ja kuumutada poti põhjas rasvaines (madalal kuumusel). Kui tomatid on tükkidena, tuleb need litsuda läbi sõela või sorkida noada purgis puruks. Lisa sibulasegule tomatipüree ja läätsed, vedelikku peaks olema kokku 1 l, arvesta sinna juurde leotises olnud vesi (kui leotasid läätsi). Lisa pipar ja paprikapulber ja keeda 15 min, kuni läätsed on peaaegu pehmed. Lisa siis kookospiim nong laim ja aja veel korraks keema ning keeda paar minutit. Maitse, kas oleks vaja veel pipart või soola lisada.

Kommentaarid

Populaarsed postitused