Klassikaline suvine maasikatort (biskviidipõhjal)















28 cm vorm, ahi 200 kraadi peale.

Põhi:
4 suur muna (või 5 väikest)
1,75 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl kartulijahu
2 tl küpsetuspulbrit

Vahutada toasoojad munad suhkruga kõvaks valgeks nahuks (läheb 7-8 min).
Kuivained kokku segada ja siis õrnalt jaokaupa munavahule lisada (segades spaatliga alt üles).

200 kraadi juures 20 min.

Võta välja ja kummuta alusele, las küpsetuspaber jääb kinni, sellega koos on pärast hea ülemist kihti teisaldada.

Põhi peab korralikult ära jahtuma, selle võib ka eelmisel päeval valmis teha, aga siis peab katma köögirätikuga (külmkappi ära pane, läheb nätskeks).

Jahtunud põhi lõika 2 kihiks ja tõsta pealmine kiht paberist hoides kõrvale.

Sisule on vaja:
haput mahla (võib lisada veel 1-2 sl sidruni- või laimimahla)
400 ml vahukoort + 1 sl suhkrut
600 g kohupiima (nt 2 pastat) - kui maistestamata, siis veel 2 sl suhkrut
katmiseks maasikaid ja muid marju mis aiast saad

Immuta kihte mahlaga (isetehtud siirupiga, lahjendamata).
Vahusta koos, siis vahusta eraldi (suuremas nõus) kohupiim veidi õhulisemks ja siis tõsta vahukoor kohupiima peale.
Lõika kahe kihi vahele maasikaviile, siis panen peale kohupiima-koorevaht, siis tõsta teine kiht peale, eemalda paber, immuta, pane ülejäänud koorevaht (ka külgedele) ja kaunista maasikatega, Hea on panna maasikaid nii, et nad tükke lõigates ette ei jääks.














 
Kuu aega hiljem vaarika- ja mustikaajal saab teha aga sellise tordi:
 
 
 
 
Kreem on siin veidi kohupiimasem:
200 ml vahukoort
400 g kodujuustu
200 g kohupiima
 
Keskmisele kihile on pandud ohtralt vaarikaid.


Kommentaarid

Populaarsed postitused