õunapüree mündi ja vanilliga

Selline kogus on hea 12 l poti jaoks. Päris täis ei saa panna, muidu ei mahu segama ja kõrbeb põhja.
Püree tuleb just nii vähese suhkruga, et õuna maistet oleks ikka ka tunda.

12 l pott 3/4 täis õunaviile.
Poti põhja paar klaasi vett.
Piisab 1,5 kilost suhkrust, moosisuhkrut võib isegi vaid 1 kilo panna. Suhkur valada peale.
Keskmise kuumusega keema, segada koguaeg, kui juba mullitab, siis kuumust maha.
Samal ajal võta üks kausitäis värskeid münte (mida rohkem, seda mündisem).

Eralda lehed, puhasta ja tee blenderis püreeks (juuresoleval pildil on münt hakitud). Lisa mündid kui õun on juba vähemalt 10 minutit keenud. Koguaeg tuleb segada. Lisa selle koguse peale 3 tl vanillisuhkrut. Kui vähem vanillist tahad, siis 2 tl. Kui õun on ca 15 min keenud, siis tee saumikseriga kõik korralikuks püreeks. Siis lase korra veel keema ja panegi puhastatud purkidesse (mina lasen kaaned ja purgisuud keeva vee alt läbi). Tuleb ca 7-8 pooleliitrist v veidi väiksemat purki.

Kommentaarid

Populaarsed postitused