Õuna-halvaakook



Taigen tee päev varem valmis ja pane külma!

24 cm vorm:

200 g võid
1,5 dl suhkrut
2 muna
5 dl jahu

Näpi taigen külmalt kokku (muna viimasena), pane kilesse ja külma. Kui ei jõua päeva oodata, võib olla ka tunni sügavkülmas.

Täidis: 700 g õunu eriti õhukesteks viiludeks
200 g halvaad riivida

Taigna rullimist tee küpsetuspaberil, kuhu puista ka veidi jahu.
Rulli 2/3 taigent koogivormist 5 cm suuremaks (ülejäänud taigen las ootab külmas).
Kummuta taigen paberilt vormi ja litsu vastu seinu.

Vahele 2 kihti õuni ja 2 kihti halvaapuru.

Viimane 1/3 taignast tulli ja paberil koogivormi suuruseks. Võimalusel litsu ääred kinni (kui ulatub).

Peale: 1 muna + 1 sl piima, klopi, määri kooki sellega.

Raputa peale 2 sl (pruuni) suhkrut.

180 kraadises ahus 45 min.

100 rooga raamatust "Õunakoogid", veidi mugandatuna.




Kommentaarid

Populaarsed postitused