Õuna-halvaakook
Taigen tee päev varem valmis ja pane külma!
24 cm vorm:
200 g võid
1,5 dl suhkrut
2 muna
5 dl jahu
Näpi taigen külmalt kokku (muna viimasena), pane kilesse ja külma. Kui ei jõua päeva oodata, võib olla ka tunni sügavkülmas.
Täidis: 700 g õunu eriti õhukesteks viiludeks
200 g halvaad riivida
Taigna rullimist tee küpsetuspaberil, kuhu puista ka veidi jahu.
Rulli 2/3 taigent koogivormist 5 cm suuremaks (ülejäänud taigen las ootab külmas).
Kummuta taigen paberilt vormi ja litsu vastu seinu.
Vahele 2 kihti õuni ja 2 kihti halvaapuru.
Viimane 1/3 taignast tulli ja paberil koogivormi suuruseks. Võimalusel litsu ääred kinni (kui ulatub).
Peale: 1 muna + 1 sl piima, klopi, määri kooki sellega.
Raputa peale 2 sl (pruuni) suhkrut.
180 kraadises ahus 45 min.
100 rooga raamatust "Õunakoogid", veidi mugandatuna.
Kommentaarid
Postita kommentaar