Punasesõstra-martsipani kook

Natuke keerulisem ja pikantsem kui tavaline sügisene marjakook.

28 cm vorm.

martsipani hoia enne külmkapis, siis saab riivida.

Või toasoe.









Põhi:
150 g võid
1 dl tuhksuhkrut
200 g martsipani
1 väike muna
1 apelsini riivitud koor
4 dl jahu (osaliselt nt riisijahu vms)

Vahusta toasoe või tuhksuhkruga. Riivi martsipan ja apelsin. Lisa riivitud martsipan, apelsinikoor ja muna võivahule. Viimasena lisa jahu. Tainas kilesse ja 30 min külma.

Punasesõstratäidis:
6 dl sõstraid
60 g võid
5 muna
1 dl vahukoort
2 dl suhkrut

Sõstrad püreesta blenderis. Kuumuta sõstraid ja muid asju vesivannil 15-20 min (vahukoor vahustamata, või tükkiseks). Keema ei tohi lasta ja koguaeg tuleb segada. Tõsta täidis jahtuma. Vahepeal ka ahi 200 kraadile.

Vooderda vormi põhi ja ääred, ääred fooliumiga ja põhjale küpsetuspaber, raskuseks herneid. Taigen peab enne ahju panemist olema külm, muidu vajuvad ääred alla. Küpseta 10-15 min. Siis välja ja ahi 175 kraadini.

Täidis taignale ja küpseta 25-30 min kuni täisis on tardunud, pruuniks ei tohi minna.

Enne söömist lase täielikult jahtuda.

Hea on serveerida kas vahukoore, jäätise või vanillikastmega.






Kommentaarid

Populaarsed postitused