Punasesõstra parfee



Teen korraga 2 tk, kuna see säilib sügavkülmas paar nädalat. Seega topeltkogus siin. Kuna 6 munakollast jääb üle, saab teha mõnda kooki, milles vaja ainult munakollast (Elsassi õunakook,
õuna-munakook vms).

Vaja läheb kahte 24 cm koogivormi, mis vooderdatud kilega (kui ei ole silikoonist).





6 munavalget
näpuotsatäis soola
2,5 dl suhkrut
4 dl vahukoort v vahustatavat vanillikastet (sel juhul suhkrut vähem nt 2 dl)
12 dl punaseid sõstraid (kui külmutatid, siis ära üles sulata).
Kui on, siis veidi ka mustikaid või vaarikaid

Kaunistuseks:
sõstrakobaraid

Puhasta sõstrad.
Vahusta munavalged suhkruga ja soolaga. Vahusta vahukoor eraldi. Ühenda vahud.
Sega sõstrad õrnalt hulka.
Kui kasutad vaarikaid.mustikaid ka, siis neid ära hulka sega, nad määrivad vahu värviliseks. Need panen kilele, et nad jääks parfeele pealiskihiks.
Vala vahu ja sõstarde segu vormidesse (jäta veidi ruumi ,et ei oleks päris vormi ääreni).
Pane sügavkülma (parim üleöö, aga miinimum 4 tundi).
Võta välja 15 min enne serveerimist.




Kommentaarid

Populaarsed postitused