Mustsõstra-juustukook rukkipõhjaga



















24 cm vorm.

Põhi:
130 g rukkijahu
50 g suhkrut
veidi soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 muna
70 g võid (külma)

Sega kuivained ja haki hulka või. Lisa muna ja sega ühtlaseks. Suru tainas vormi põhjale (külgedele mitte) ja pane külmkappi.

Täidis:
600 g toorjuustu (toasooja)
2 sl vanillisuhkrut
100 g suhkrut
300 g vanillimaitselit kohupiimapastat
3 muna (toasooja)
2 sl maisitärklist
300 g mustsõstraid

Kõik ained peavad olema toasoojad, ainult mustsõstrad ei pea (võivad olla ka külmutatud, ära siis sulata, muidu määrivad täidise ära).

Vispelda toorjuust suhkruga ühtlaseks. Lisa kohupiimapasta ja ükshaaval munad, vahepeal vispeldades. Lõpuks lisa tärklis. Vala täidis vormile ja siis pane epale mustsõstrad, veidi sisse vajutades.

180 kraadises ahjus ca 1 tund.
Süüa jahtunult, parim järgmisel päeval.

Kommentaarid

Populaarsed postitused