Juustuse põhjaga suitsukalaquiche

Juustuse põhjaga suitsukalaquiche



















28 cm vorm.

Põhi:
125 g nisujahu
100 g täisteranisujahu
0,5 tl jahvatatud Cayenne'i (või muud) pipart
0,5 tl soola
110 külma võid
80 g riivjuustu
4-5 sl külma vett

Parim teha köögikombainiga.
Kuivained enne segamini omavahel, siis võitükid juurde ja segamini, lõpuks vesi.
Pane tainas vormi põhja ja äärtele, torgi kahvliga läbi ja pane 20 minutiks külmkappi ja samas ahi 200 kraadi peale.

Täidis:
200-250 g suitsukala (heik on hea)
3 muna
2 dl vahukoort
200 g kodujuustu (sobib ka maitsestamata teraline kohupiim)
peotäis värsket tilli
jahvatatud musta pipart

Tükelda kala.
Selleks ajaks, kui valmis, on ehk tainas piisavalt külm, pane taignale peale küpsetuspaber ja sinna peale vajutus (kuiv riis, herned) ja pane see 200 kraadisesse ahju 20 minutiks. Siis eemalda paber (selleks peab koogi ahjust välja võtma :)) ja  küpseta 180 kraadiga veel 5 min.

Täidisega edasi:
klopi munad kergelt lahti, sega kõik (sh hakitud till) peale suitsukala, kui segamini, lisa ka suitsukala tükid. Vahukoor niisama, ei vahusta.
Kui põhi valmis, sega täidis põhjale ja küpseta 180 kraadiga 35-40 min. Lase enne söömist 10 min jahtuda, kuid hea on süüa soojalt.



Retsept Silja Luide raamatust "10 jahu"

Kommentaarid

Populaarsed postitused