Suvikõrvitsa-hakklihapirukas + peedi-hakklihapirukas (suur pannipirukas)



















Nii saab teha pool pirukat peediga ja pool suvikõrvitsaga. Kui soovid vaid ühte, siis jäta teine ära ja kahekordista peedu/suvikõrvitsa kogust.

500 g lehttaigent
400-500 g hakkliha
2 suvikõrvitsat
ca 4 keedetud peeti (võiksid olla kergelt krõmpsud)
1 suur v 2 keskmist sibulat
3 küüslauguküünt
400-500 g purustatud tomateid
soola ja musta pipart
1 tl kuivatatud oreganot
200 g feta v kitsejuustu
ca 75 g purusttud kreeka pähkleid
serveerimisel soovi korral peale veidi vedelat mett v värskeid ürte

Haki sibul ja küüslauk. Pruunista pannil hakkliha ja lisa sibul ning küüslauk. Lisa tomatikonserv, maitsesta soola, pune ja pipraga. Kuumuta segades kaaneta 10-15 min.
Viiluta suvikõrvitsad ja peedid õhukeselt. Rulli tainas neljakandiliseks ja panen suurele pannile.
Laota peale hakklihatäidis, jättes ääred 2 cm vabaks. Lao poolele peale suvikõrvitsaviilud ja teisele poolele peedid. Raputa peale soola ja pipart. Pane peale juustukuubikud ja pähklitükid. Tilguta peale veidi oliivõli.

Küpseta 225 kraadises ahjus 15-20 minutit.

Serveeri kohe.

Kokaraamatusarja 100 rooga raamatust "Sügistoidud", ringi tehtud oma käe järgi.

Kommentaarid

Populaarsed postitused