Sidruni-laimikeeks
























Kogused 2 pikliku keeksivormi jaoks
See on põhiretsept, kuid ainult nii jääb pisut vähe maistet (ehkki sidrunit on palju tunda). Peaks lisama sisse midagi magusat või tegema peale magusa glasuuri. 

6 muna
210 g võid (toasooja)
250 ml suhkrut
250 ml 20% hapukoort
650 ml nisujahu
250 ml täisteranisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 sidruni koor ja 1 sidruni  mahl
2 laimi koor ja mahl
+ lisaksin 200 g tükeldatud küpsetusšokolaadi

Ahi 175 peale.

Mikserda või suhkruga vahule. Lisa hapukoor ja mikserda veel korra läbi. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Sega juurde küpsetuspulbriga segatud jahud. Kõige lõpuks lisa sidruni- ja laimikoor ning -mahl. 
Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud või silikoonist keeksivormidesse ning küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit. 
Lase keeksil 10–15 minutit vormis lahtise uksega ahjus seista ning tõsta siis vormist restile jahtuma.
Veel parem on järgmisel päeval.
Peale võib teha ka munavalge-suhkruglasuuri või sulatatud šokolaadiglasuuri, võib olla nii tume kui valge šokolaad.

Kommentaarid

Populaarsed postitused