Seene-peekoni pirukas (quiche)

Seene-peekoni pirukas (quiche)



















24 cm vorm, ahi 200 peale.

Tainas:
1,5 dl grahamjahu
2,5 dl nisujahu
75 g võid
1 muna
2 sl vett
1 tl sidrunimahla
1 tl soola

Haki kokku jahu ja külm või ning klopi eraldi kokku muna vee, soola ja pipraga. Pane pooleks tunniks kaetult külma. Samal ajal hakka juba täidist tegema. Poole peal pane ahi 200 peale.

Täidis:
1 sibul
1 porrulauk
300 g värskeid kupatamist mittevajavaid seeni või ca 200 g kupatatud või külmutatud ja sulatatud seeni (need on siis enne külmutamist praetud)
50-100 g peekonit
1 paprika
2 sl võid (praadimiseks)
1 tl soola
0,5 tl musta pipart
1 dl 10% koort
50 g sinihallitusjuustu või parmesani (või ka kitsejuustu,  fetat)
värsket peterselli, tüümiani v salveid
3 muna

Tükelda sibul, porrulauk, sened ja paprika, viiluta peekon. Aja pann kuumaks ja sulata seal või. Prae sibulat ja porrut hoolikalt segades 1-2 min, lisa samasse kohe ka peekon. Lisa seened ja paprika ning prae ilma kaaneta 4-5 min. Samal ajal klopi eraldi kausis lahti munad, tee juust tükkideks (või riivi parmesan), tükelda maisteroheline (ca 2 sl).
Kuskil siin pane tainas 24 cm vormi ja küptseta 5 min 200 kraadiga.
Kui pannitäis praetud, vala sinna koor, sega ja jäta paariks minutiks jahtuma, Lisa sinna sool ja pipar, juust ja maisteroheline. Siis sega sinna sisse muna. Võta vorm ahjust ja vala täidis peale, alanda kuumust 175 peale ja küpseta 35 min.

Parim on serveerida leigelt. Igal juhul päris kuumalt ei saa süüa. Sobib värske salatiga.

Seda retsepti saab teha ka ilma peekonita ja porruta (pannes rohkem sibulat), aga kuna kodus oli peekonit ja porrut, siis lisasin need. Seened ja peekon sobivad hästi kokku ja seenerooga teheas tasub alati vaadata, ega ei ole kapis tükike peekonit lisamiseks.








Kommentaarid

Populaarsed postitused