Viigimarja-kitsejuustu pirukas



Viigimarja.kitsejuustu pirukas

















Ahi 200 kraadile.

500 g pärmi-lehttainast
150 g kitsejuustu
150 g feta juustu
6-8 sl siirupit või vedelat mett
10-14 küpset viigimarja
1 tl peenelt hakitud rosmariini v tüümiani
soola
pipart

Taigen sulatada ja rullida 60 cm ahjuplaadile. Eeltöötle (ääred piirata, põhi kahvliga). Küpseta taigent 8-10 min 200 kraadi juures.

Lõike viigimarjadel varreotsad ära ja nad ise 4-6 sektoriks. Pudista või lõika juustud tükkideks ja sega 4 sl mee v siirupiga. Laota juustusegu plaadile ja kata viigimarjadega. Puista peale ürdid, sool ja pipar.
Küpseta veel 15 min.
Ahjust võetud pirukale nirista 1-2 sl mett v siirupit.
Enne lahtilõikamist lase 15 min taheneda.

Retseptis oli 300 g kitsejuustu, kuid minu maitsele on see pisut liiga vänge, seetõttu asendasin poole fetaga.

Retsept on Silja Luide raamatus "Lihtsad ahvatlused".




Kommentaarid

Populaarsed postitused