Kukeseene-spinatipirukas

Kukeseene-spinatipirukas















See pirukas viib lausa keele alla, proovisin esimest korda, tuli ülihea ja järgmsiel päeval tegin kohe uue. Sain algretsepti 100 rooga "seeneraamatust", kuid lisasin siia omajagu asju.

Taigen:
1 dl kartulipudrupulbrit
1 dl nisujahu
1 dl hernejahu
1 dl grahamjahu
(vajadusel võib viimased 3 asendada nisujahuga, nii et kokku 3 dl nisujahu)
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
100 g võid (sulatatud)
1 dl vett

Taigen kokku palliks,kuivained segada, viimasena vesi. 1 tunniks külmkappi.
Võta kapist 3 palli spinatit sulama.

Seenetäidis:
1,5 l kukeseeni
1 sibul
10 cm porrut
3 palli spinatit
50-75 g võid
0,5 tl soola
0,5 tl valget pipart
(lisada võib veel feta juustu tükikesi, läätsi, sinki, kui on palju soolast, sisi vähenda soola. Kogus peaks olema munaga proportsioonis, kui tuleb palju, lisa 1 muna).

Puhasta 1,5 l kukeseeni ja tükelda.

Ahi 200 peale. Kui ahi kuum, pane kook 28cm keraamilisse vormi, ka äärtele, ja küpseta 10-12 min.

Pann kuivana kuumaks, seenetükid peale, prae ca 5 min (kuni vesi on aurustunud), poole peal lisa või. Lisa spinat ja porru ja prae ca 4-5 min veel.

Muna-koorekate:
4 muna
1 dl kohvikoort
2 dl piima
1 tl soola
0,25 tl valget pipart

Sega kaste kokku ja vala seenedegu sinna sisse.
Võta pirukas ahjust ja vala kate peale.

Peale

150-200 g riivitud juustu. Võib panna kohe või poolepealt. Ahjus on pirukas kattega 30-35 minutit.

Parim soojana, Juurde tegime kartuli-porgandi-spinatipüreed.



Kommentaarid

Populaarsed postitused