Kohupiima-keefiri õunakook

Kohupiima-keefiri õunakook















Tainas:
100 g võid
1/2 dl suhkrut
3 dl nisujahu
(1 dl võib asendada graham- või riisijahuga)

Tuleb purutaigna laadne. Pudista kõik kokku ja pane kiletatuna 30 min külmkappi.

Pane ahi 175 kraadi peale.

Täidis;
750 g hapusid õunu
1 sidruni koor ja mahl
400 g kohupiima
1 dl keefiri
4 muna
1 1/4 dl suhkrut
vanillikastmepulbrit (nt Ekströmsi pakist, milles kirjas 25 portsjonit, võtsin pool).

Määrimiseks 2 sl sulamett või aprikoosimoosi või siirupit (eriti hea on ingverisiirup).

Viiluta õunad õhukeselt, piserda peale sidrunimahla (siis ei lähe pruuniks) ja jäta õhukindlasse karpi.

Pane taigen 28 cm vormi ka veidi äärtele ja pane 15 min ahju 175-ga.

Sega kokku muud täidiseained (kuivained enne, märjad eraldi ja siis lisa kuivained märjale).
Võta kook ahjust, pane pooled õunad põhja, vahele täidis ja siis ülejäänud õunad peale.
Pane 175-ga ahju 25-30 min.
Võta välja ja piserda üle mee või siirupiga ja küpseta veel 10 min.
Hea on nii soojalt kui külmalt.

Retsept 100 rooga sarja raamatust "Õunakoogud", muutsin koguseid ja veidi maitset.

Kommentaarid

Populaarsed postitused