Tatra-banaanikeeks
Hea teha, kui tekib üleküpsenud banaane. Mahlane ja maitsev, üldse pole tatra maitset tunda.
Kogus kahele keeksivormile
260 g tatrajahu
140 g maisijahu
2,5 tl soodat
0,75 tl soola
6 suurt küpset banaani
(ca 1 kg kooritult) - osa asemel võib kõrvitsapüreed, nt ca 200 g
200 g tumedat šokolaadi
200 g seemneid-pähkleid (nt lina- ja päevalilleseemneid)
220 p suhkrut
200 g toasooja hapukoort
140 g toasooja võid
4 suur toasooja muna
Või ja hapukoore jätan mikserisse soenema juba enne.
Sega sõelutud jahud, sooda ja sool. Purusta banaanid kahviga. Haki šokolaad (kui pähklid, siis ka hakitult).
Vahusta hapukoor, tükeldatud või ja suhkur. Lisa vahustades jahusegu ja siis seened-pähklid-šokolaad.
175 kraadi juures ja 1 tund.
Idee Silja Luide raamatust "10 Jahu."
Kogus kahele keeksivormile
260 g tatrajahu
140 g maisijahu
2,5 tl soodat
0,75 tl soola
6 suurt küpset banaani
(ca 1 kg kooritult) - osa asemel võib kõrvitsapüreed, nt ca 200 g
200 g tumedat šokolaadi
200 g seemneid-pähkleid (nt lina- ja päevalilleseemneid)
220 p suhkrut
200 g toasooja hapukoort
140 g toasooja võid
4 suur toasooja muna
Või ja hapukoore jätan mikserisse soenema juba enne.
Sega sõelutud jahud, sooda ja sool. Purusta banaanid kahviga. Haki šokolaad (kui pähklid, siis ka hakitult).
Vahusta hapukoor, tükeldatud või ja suhkur. Lisa vahustades jahusegu ja siis seened-pähklid-šokolaad.
175 kraadi juures ja 1 tund.
Idee Silja Luide raamatust "10 Jahu."
Kommentaarid
Postita kommentaar