Kohupiimakorbid

Taigen

  • 50 g pärmi
  • 900 g nisujahu 
  • 150 g võid
  • dl piima
  •  150 g suhkrut
  •  tl j2ahvatatud kardemoni
  • 0,5 tl soola



     Täidis:

  • 800 g teralist kohupiima
  • 200 g kreeka jogurtit või hapukoort
  • 150 g suhkrut
  • 4 muna
  • tl vanillisuhkrut
  • 1 sl sidruni või laimimahla ja riivitud sidrunikoort
  • määrimiseks 1 muna
  • peale puistamiseks tuhksuhkrut
Taignale poolsula või kõige viimasena, nii jääb tainas kõige parem. Jahu pane nii vähe kui võimalik.
Las kerkib 1 tund.

Tee taignast pallid, veeretades neid õlisel laual. Üks peaks kaaluma 70 g. Siis lase 20 min kerkida. sel ajal on paras teha täidis. 
Kerkinud korpidele sisse klaasiga auk, nii sügav kui saad. Tasub väljenägemisega vaeva näha, minu omad tulid veidi ebasümmeetrilised.
Auku nii palju kohupiima kui mahub. Ääred munaga kokku.

Ahjus 200-ga ca 15 min (lihtsalt jälgi ise, et ääred helepruunid, kuid mitte liialt).

Jahtunult võib kaunistada tuhksuhkruga.

Algidee oli "Siit nurgast ja sealt nurgast" blogist, tegin suurema koguse ja veidi pehmema taigna peale ringi.

Kommentaarid

Populaarsed postitused