Šokolaadi-pähklibeseetort


Vaja on 6 munavalget, munakollast vaja ei lähe! Alustada tuleb kreemi valmistamisest. Koogitegu võtab aega 2 tundi, parim on süüa järgmisel päeval. Kook on vaid 20 cm diameetriga, kuid sellest saab söönuks vähemalt 10 inimest.

Täidis:
400 ml vahukoort
275 g tumedat šokolaadi
2 sl võid

Kuumuta koor peaaegu keemiseni, siis võta pliidilt ja pane sisse šokolaaditükid ja või. Sega, kuni kõik on ühtlane. Jahuta täidis aeg-ajalt segades maha (kas õues või külmikus), täidis peab muutuma peaaegu Nutella šokolaadikreemi paksuseks ja see võtab aega ca 1,5 tundi.

Beseepõhjad:
185 g purustatud sarapuupähkleid
230 g suhkrut (200 g + 2 sl)
6 munavalget (jahedas hoitud)
1/4 tl soola

Kuumuta ahi 160 kraadini.
Vahusta munavalged soolaga kõvaks vahuks, enne lõppu lisa veel 2 sl suhkrut. Sega 200 g suhkrut pähklipuruga ja sega see ettevaatlikult vahu sisse.
Võta 2 ahjuplaati ja pane neile paber. Tee sinna sobiva kastrulikaanega vms 20 cm diameetrised ringid. Vaja pool segu ühte ja pool teise ringi. Pane mõlemad plaadid korraga ahju ca 1 tunniks. Poole peal vaheta nende asukohad. Jälgi ,et nad kõrbema ei läheks.
Kui valmis, lase täielikult jahtuda ja eemalda paber.

Pane koogialusele esimene põhi, peale paksenenud täidisest pool, siis peale vaarikaid (kui külmutatud, siis ei pea neid sulatama, pane pudisemad vahele ja ilusamad jäta kaunistuseks). Siis peale teine besee ja ülejäänud täidis ning kõige ilusamad vaarikad katteks peale.
Lase koogil olla soovitavalt üleöö või vähemalt 7 tundi külmas ja võta pool tundi enne serveerimist toatemperatuurile.
Kook ei ole väga magus, kuna šokolaad on mõru ja vaarikas hapu.

Pilt ilmub kohe ka :)

Retsept Angeelika Kangi raamatust "Ahjusoe", oma mugandustega

Kommentaarid

Populaarsed postitused