Kodujuustu-moosikook

Saab teha hapu ilma tükkideta moosiga (pohla v õuna või segu on parim).
28 cm vorm või suure 30x40 cm plaadi jaoks topeltkogus (siis vaja kõrgeid ääri plaadil).
Saab süüa samal päeval.
Kodujuust ja kohupiim rasvased, siis on kook palju maitsvam.
Korra asendasin hapukoore kohupiimapastaga, kuid tulemus oli liiga tuim.

Ahi 200 peale.

Põhi:
100 g võid (toasooja)
2 sl suhkrut
1 muna
120 g jahu
veidi soola
1 tl küpsetuspulbrit

Vahusta või suhkruga, lisa vahustades muna ja omavagel segatud kuivained. Tainas vormi põhja ja äärtele (käed jahuga, kui kleepub).

Küpseta 5 min.

Moositäidis: 0,5 l moosi läheb otsa põhjale.

Kohupiimatäidis:
200 g kohupiima
300 g kodujuustu
(või 500 g kohupiima).
200 g hapukoort
3 muna
3 sl jahu
1 sidruni koor

Eralda munavalged ja pane külmkappi.
Vahusta munakollased suhkruga. Lisa muud täidise ained.
Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga.
Sega munavalgevaht ettevaatlikult täidise hulka (3 osas, kahe spaatliga alt üles õrnade liigutustega).

Vala kohupiimatäidis moosile.
Küpseta 35-40 min altkuumusel.

Kui kook ikkagi pealt liiga pruun saab, võib katta veel 200 ml vahukoorevahuga ja kaunistada meelepäraste marjadega.



Silja Luide raamatust "Magus kiusatus", oma mugandustega

Kommentaarid

Populaarsed postitused