Pähkli-mandli-šokolaadikook (ilma jahuta kook)















Sobib nii 24 kui 28 cm vorm (esimene saab kuhjaga täis ja vajab 10 min kauem küpsemist)..

200 g tumedat šokolaadi
200 g võid
5 muna
näpuotsatäis soola
100 g suhkrut
80 g pruuni suhkrut
80 g jahvatatud pähkleid
80 g jahvatatud mandleid
50 g tükeldatud martsipani (saab ka ära jätta, aga annab head maitset)
2 tl küpsetuspulbrit
2 sl maisitärklist
2 sl brändit v Amarettot

Või ja šokolaad sulatada veevannil (enne tükelda).
Munavalged vahustada soolaga ja munakollased suhkruga.
Munakollasevaht lisada 1sokolaadile, juurde alkohol.
Kuivained segada omavahel ja munakollase hulka, siis martsipanitükid, kõige lõpuks ettevaaltikult 3 osas munavalgevaht.

150 kraadi juures 40 minutit, pärast lase ahjus maha jahtuda. Võib süüa juba leigelt.
Hea on serveerida marjade, vahukoore või jäätisega.

Retsept Silja Ludie raamatust "Lihtsad ahvatlused", oma mugandustega.

Kommentaarid

Populaarsed postitused