Rabarberi-toorjuustukook

Rabarberi-toorjuustukook 


















Kogus on 24 cm vormi jaoks, aga järrgmine kord teen 28 cm vormi, kuna koogi tegemine võtab aega ligi 2 tundi ja siis on sellest kauem süüa :)
NB! Kook tuleb teha valmis eelmisel päeval.

Põhi:
85 g võid
2,5 dl nisu- v riisijahu 
3 spl suhkrut
1 muna
noaotsatäis soola

Täidis:
400 g toorjuustu (toasooja)
300 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
3 suurt muna
100 g hapukoort
100 g kondenspiima (võid asendada suhkruga)
0,5 dl suhkrut
1 tl vaniljeekstrakti või vanillisuhkrut

Kate:
400 g rabarberit (väikesteks tükkideks)
1 dl suhkrut
peotäis mandlilaaste
1 tl kaneeli

Katte jaoks tükelda rabarber, sega suhkruga ja jäta sõelale nõrguma. Aseta sõel kausi kohale ja jäta väljavalgunud vedelik alles. Vedelikku tuleb palju, suurem taldrik või kauss alla! 

Pane jahu, suhkur ja sool köögikombaini, lisa külmad võitükid ning töötle puruks. Lisa muna ja töötle ühtlaseks. Võid taigna teha ka noaga hakkides v kätega sõtkudes. Suru taigen ettevalmistatud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele (u 2 cm kõrguselt) ja pane 10 minutiks sügavkülma või niisama külmkappi (mul sügavkülme kunagi ei mahu). Seejärel torka taigen kahvliga tihedalt läbi ja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.

Sega toasoe toorjuust kondenspiima ja suhkruga vispli abil ühtlaseks, sega hulka hapukoor ja kohupiimapasta, lisa munad ja vispelda ühtlaseks. Soovi korral lisa ka vaniljeekstrakti. Vala täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta 160 kraadi juures 30 minutit. Võta kook ahjust, pane peale nõrutatud rabarberitükid, raputa nendele kaneeli, puista peale mandlilaastud ning küpseta veel u 1 h. Keera ahi kinni ja jäta kook kuuma ahju seisma. Ava ahjuuks u poole tunni pärast ja lase koogil ahjus edasi jahtuda. Kui vorm  ei ole enam soe, siis pane see külma ja lase (üleöö) seista.

Rabarberitest väljavalgunud magusat vedelikku võid 1-2 spl rummiga pliidil natukene maha keeta ja  saadud siirupi koogi kõrvale serveerida. Seekord ma kastet teha ei saanud, kuna siirup läks kõik põrandale maha, aga see annab koogile kindlasti veel parema maitse.

Retsept on Silja Luide blogist siljafoodparis.blogspot.com, kogused veidi muudetud.

Kommentaarid

Populaarsed postitused