Karulaugu-tuunikala pirukas

Põhi:
2 dl täistera kaerajahu
2sl linaseemeid
1 dl mingit huvitavat jahu: kanepiseemne jahu, linajahu vms.
30 g hakitud karulauku
0,5 tl soola
50 g võid
1-2 sl külma vett

Segu kokku ja vaid vormi põhjale. Küpseta 200 kraadises ahjus 5 min.

Täidis:
2 suurt sibulat
1 tuunikala konserv (kui tahad rohkem, võib ka 2, kuid siis lööb kala maitse üle).
1-2 sl sidruni- või laimimahla
100 g hakitud karulauku
3 muna
3 dl vahukoort
100 g riivitud juustu
soola ja musta pipart

Kaunistuseks: ca 15 väiksemat karulaugu lehte ja päevalilleseemneid

Sibul haki ja prae oliiviõliga klaasjaks. Klopi munad ja sega kõik hulka. Vala põhjale ja küpseta ca 30 min 200 kraadiga edasi. Proovi, et sisu vedel ei jääks.

Idee raamatust "Meie pirukad" (Virkus, Lebane, Enden), tegin veidi ringi.

Kommentaarid

Populaarsed postitused