Suitsukala-kapsapirukad (ehtsad Vene pirukad)

2 plaaditäit pirukaid, ca 25.

 300 ml ihusooja piima
25 g presspärmi
3 sl suhkrut
2 tl soola
55 ml õli
20 g toasooja võid
500 g nisujahu
1/3 tl kurkumit

Murenda pärm, sega muuda asjadega v.a. jahu ja või. Sõelu jahu jaokaupa juurde. Mina kasutan köögikombaini taigna tegemiseks. Või üsna viimasena. Rätiku alla sooja kohta 40 minutiks. Samal ajal peab juba hakkama täidist tegema.
Täidis:
800 g valget peakapsast hästi peeneks
300 g sibulat hästi peeneks
100 g võid
300 g suitsukala
50 g tilli
50 g rohelist sibulat
100 g hapukoort
soola, pipart maitse järgi
soovi korral muid maitserohelisi

Sulata pannil või ja kuumuta seal nõrgal kuumusel sibulat 5 min.

Siis lisa kapsad. hauta kaane ajj ja aeg-ajalt segades vähemalt 3 min. maiste, et ei oleks liiga krõmps. Maitsesta soola ja pipraga. Puhasta kala ja pane suurde kaussi, lisa maitserohelised ja hapukoor. Kui hautis valmis, lase veidi jahtuda ja lisa kaussi. Sega hoolega ja maitse, kas on paras.

Kui 40 min on taigna valmimisest möödas. määri laud õliga ja rulli taignast nii suur ristkülik kui saad. Lase sellel 5 min kerkida. Kerkib palju paksemaks.   
                                                                                                               Siis tee taignast ristküliku kujulised ruudud. Keskele täidis (pane ikka uhkelt),
ääred kinni (batooniks), jätkamiskoht allapoole, pannile 30 min kerkima. Siis määri pealt muna-veeseguga ja 200 kraadisesse ahju 15-20 min. Välja võttes pintselda õliga ja lase rätiku all jahtuda.


See retsept oli Silja Luidel LP-s, tegin veidi ringi, kuid orginaalautor pagar Ljuda :)






Kommentaarid

Populaarsed postitused