Röstitud paprika kitsejuustu pirukas


Esmalt rösti paprikad: lõika pikuti neljaks, puhasta, pintselda õliga, rösti 250 kraadi juures 20 min (et hakkaks juba pealt pruuniks minema). Peale paprikaid pane kohe põhi ahju.
Pmst saab kasutada ka marineeritud paprikaid (1 purk).
28 cm  vorm.

Põhi:
3 dl nisujahu
2 dl täisteranisujahu
150 g võid
0,5 dl päevalille v kanepiseemneid
60 g külma vett
0,75 tl soola

Haki kuivained külma võiga, seemned kõige lõpuks. Vormi ja külmkappi ca 30 min. Pärast kata küpsetuspaberiga ja nt riisiga ning küpseta 10 min (200 kraadiga).

Täidis:
4 eri värvi paprikat (v 3 hästi suurt)
1-2 sl oliivõli
5 muna
2 dl vahukoort
3 dl piima
100 g kitsejuustu
150 g fetajuustu
soola ja musta pipart
paprikapulbrit
2 tl kuivatatud tüümiani (või veidi rohkem värsket)

Sega täidis. Pane põhjale paprikaid nii, et ilusamad eri värvi tükid jäävad kaunistuseks.
Osa ilusamaid kitsejuustutükke jäta peale panemiseks.
Olen teinud ka merineeritud röstpaprikaga, siis jääb aga paprika maitse tugevam. Tore oleks siis panna pooles ulatuses nt brokolit.

Sega seguga üle ja kaunistused peale.

200 kraadises ahjus 30-40 min.

Ka kaunistuseks soovi korral tüümiani.









Kommentaarid

Populaarsed postitused