Kortslehe-rabarberi siirup

Sellesse partiisse lisasin ka veidi võilille ja nurmenukku, kuna need lihtsalt õitsesid samal ajal ja samas kohas ja on samuti organismi tugevdava toimega.



See siirup tuleb väga hea maistega, lisada saam jogurtile, smuutile, teha morssi, lisada teele jm. Kasutusalasid on palju.






Korjasin juuni algul kortsleheõisi (ca 15 sm koos varrega) puhtalt aasalt peale vihma. Panin need 5 l potti ja kallasin üle keeva veega, keetes veel paar minutit (kui lihtsalt peale valada, siis suurema taimemassi puhul vesi jahtub kiirelt maha). Lasin kaane all ja rätikutega kaetult 4-5 tundi tõmmata.

Koorisin ja tükeldasin 4 rabarberivart, kallasin potis neile veidi üle tükkide vett ja keetsin 5 min.

Siis esiteks kurnasin kortslehed läbi riide teise potti ja kurnasin sinna läbi sõela ja riide ka rabarberi (ülejäänud plödile saab suhkrut hulka panna ja süüa moosina). Rabarberit võiks olla vähemalt 1/5 kuni 1/4, see tasakaalustab muidu väga läägemagusat maitset. Kui nüüd kogu tõmmis ühes potis on, siis ajasin keema ja lisasin sinna 1,5 kg moosisuhkrut (iseenesest nii vähe kui võimalik). Keetsin paar minutit ja valasin lehtriga puhastatud pudelitesse-purkidesse. Parem kui väiksemad anumad, siis ei lähe lõpp vanaks. Hoida tasuks jahedas ja peale avamist külmkapis.

Rabarber - vitamiin ja tasakaalustab maitset

Kortsleht - stressi ja unetuse vastu, nohu vastu, tugevdab organismi, naistehaiguste vastu, ka nahahaiguste vastu. Ohutu ja tore taim.



















Kommentaarid

Populaarsed postitused