Punasesõstrakook munavalgekattega

Sobivad kas punased sõstrad või mustikad (ehk õrna kestaga marjad).


Vaja on 28 cm vorm.

Tainas:
2 dl jahu nisujahu
1 dl kaerajahu
1,5 dl kaerahelbeid
3 sl suhkrut
150 g võid (võib sellest osa kookosrasva)
2-3 sl vett

Tainas külmalt segamini, 28 cm vormi, täkked kahvliga sisse ja veidikeseks külma.



Ahi 200 kraadile ja küpseta põhja 12-15 min. Kui võtad välja, siis alanda ahju kuumust 175 kraadini.

Täidis:
2,5 dl hapukoort
1 dl tuhksuhkrut
1/2 sidruni riivitud koor ja mahl v 1 sidruni riivitud koor
3 munakollast

Munakollased tuhksuhkruga kergelt läbi kloppida, siis muud hulka. See läheb otse küpsetatud põhjale.

Sõstrakate:
3 dl punaseid sõstraid
1 sl kartulijahu
(kui sügavkülmutatud marjad, siis 1,5 sl kartulijahu)

Sõstrad jahuga segi ja täidisele.

Munavalgekate:
3 munavalget
veidi soola
2 sl suhkrut

Vahuta munavalge näpuotsatäie soolaga ja vahustamise lõpus lisa 2 sl suhkrut.
Kate pane kas mütsikestena või ühtlase kihina sõstardele.

ahju ja 175 kraadiga veel 15 minutit.

Lase koogil veidi taheneda, muidu on sisu veidi vedel. Ahjust võttes on ok, kui sisu veidi võdiseb, pärast tahkub see ära.




Kommentaarid

Populaarsed postitused