Õuna-vaarika pirukas

See kook on nagu hiiglaslik täidisega küpsis. Põhisisu on õunad ja sinna peale kas vaarikad, pamplid või mustikad.

Ahi 190 kraadi peale.

Tainas:
225 g võid
330 g jahu
veidi soola
40 g suhkrut
2 sl külma vett

Näpi külma võiga taignaks. Ära siin kasuta muid jahusid peale nisujahu ja ära jäta tainast külma seisma, muidu ei õnnestu teda pärast rullida!

Rulli tainas jahusel laual 30 x 25 cm tükiks ja lõika pikkupidi pooleks. Ühele poolele tee keskele sisselõiked. Teine pane ahjuplaadile.
Täidis:
50 g võid (toasooja)
50 g suhkrut
50 g jahvatatud mandleid
1 muna
2 sl jahu
3 hapukat õuna
100 g marju

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustades muna ja kuivained. Määri kreem alumisele taignapoolele, jättes servad 1,5 cm ulatuses vabaks.

Vahusta üks munavalge ja määri sellega piruka ääri (see liimib need kokku).


Viiluta õunad ja lao kahes reas pirukale, raputades kõige peale marjad.

Tõsta teine taignapool pirukale ja vajuta servad kõvasti kinni.

Pintselda kook ülejäänud munavalgevahuga (saab auke lappida) ja puista peale veidi suhkrut.

Ahjus ca 35 minutit.





Angeelika Kangi raamatust "Ahjusoe", oma mugandustega.


Kommentaarid

Populaarsed postitused