Peedi plaadipirukas tatra-kohupiimapõhjal


Vaja on suurt plaati so 30 x 40 cm.
Võib võtta keedetud peedid, kui on toored, tuleb need enne ahjus röstida.

Tainas:
200 g võid (võib nii külm kui toasoe)
400 g Otto ricotta kohupiima
200 g tatrajahujahu
350 g nisujahu
Paar peotäis kliisid, mingeid seemneid (nt kanepi)
2 suurt v 3 väikest muna
50-60 ml külma vett
1,5 tl soola
1 sl hakitud punet või pool sl kuivatatud punet või muid meelepäraseid ürte

Sega ained kokku ja pane tainas täidise tegemise ajaks külma.

Peedikate:
1 kilo krõmpsuks keedetud peete
2 küüslauguküünt
2 punast sibulat
100 ml oliiviõli
2 sl balsamicot
2 tl kuivatatud punet või peotäis hakitud punet
soola
Kui peedid on keedetud, siis on vaja vaid veidi sibulat praadida, peedi enda saab lihtsalt viilutada ja maitseainete-õliga üle valada.

Pane taigen plaadile ja peedid peale. Pane 200-ga 30 min asju.
Peale pane 200 g purustatud fetat, soovi korral veidi jõhvikaid ja mett. Alati võib lisada veel meelepäraseid ürte.

Kommentaarid

Populaarsed postitused