Idamaine sepik
2 pätsi.
50 g pärmi
5 dl vett
2 sl sojakastet
1 tl soola
1 dl tumedat siirupit
3 dl päevalilleseemneid
4 dl rukkijahu
2 dl kaerakliisid
10 dl nisujahu
1 tl kurkumit
1 muna (määrimiseks)
peale seesamiseemneid
/kui sojakastet ei ole, lisa 1 tl soola/
Tee köögikombainis.
Lahusta pärm väheses vees, lisa sool, ülejäänud vesi, siirup, kurkum ja sojakaste. Siis lisa kõik ülejäänu. Lase 1 tund kerkida. Siis sõtku läbi ja vormi 2 pätsi. lase 20 min veel kerkida. Siis määri munaga ja raputa peale seesamiseemneid.
Ahjus 200 kraadi juures 25-30 min.
Taignale saab lisada ka veel nt hakitud koriandrit või koriandripulbrit.
/Virkus/Enden/Türkson "Leivad, saiad, sepikud"/ - oma mugandustega
50 g pärmi
5 dl vett
2 sl sojakastet
1 tl soola
1 dl tumedat siirupit
3 dl päevalilleseemneid
4 dl rukkijahu
2 dl kaerakliisid
10 dl nisujahu
1 tl kurkumit
1 muna (määrimiseks)
peale seesamiseemneid
/kui sojakastet ei ole, lisa 1 tl soola/
Tee köögikombainis.
Lahusta pärm väheses vees, lisa sool, ülejäänud vesi, siirup, kurkum ja sojakaste. Siis lisa kõik ülejäänu. Lase 1 tund kerkida. Siis sõtku läbi ja vormi 2 pätsi. lase 20 min veel kerkida. Siis määri munaga ja raputa peale seesamiseemneid.
Ahjus 200 kraadi juures 25-30 min.
Taignale saab lisada ka veel nt hakitud koriandrit või koriandripulbrit.
/Virkus/Enden/Türkson "Leivad, saiad, sepikud"/ - oma mugandustega
Kommentaarid
Postita kommentaar